dimarts, 1 de març del 2011

Dia de la dona i dia de la veritat

El sufix  -ista significa partidari de i per tant no va en contra de ningú.. La paraula Feminisme es refereix al moviment social que sorgeix al segle XIX i que defensa la igualtat entre l'home i la dona a nivell social, polític etc.

A meua casa hi vivim quatre persones, dos nois i dos noies i cap  és superior a l'altre si de gènere estem parlant, altra cosa és que tots som diferents i un és  hàbil en una cosa, el del costat en d'altres coses etc.

A partir dels 18 anys tota la gent de meua casa pot anar a vota. Però resulta que si estessim a l'any 1932 això no seria possible. Bé, durant la dictadura de Primo de Rivera,  l'any 1924, es va atorgar el vot a les dones però havien de ser més grans de 23 anys, a més a més no havien d'estar casades ni ser prostitutes. Sin comentarios.

El dret de les dones a votar es va aprovar a l'Estatut del 31. Les primeres que van votar van ser les de Canet l'any 33  per  a la construcció del mercat municipal..

Pareix una mica absurd que natros puguem votar des de fa tan poc temps, per altra banda si mires els llocs de responsabilitat d'empreses publiques, privades, govern ... et dones compte que sí, tots igual d'inteligents, tots amb els mateixos drets però aquest llocs són majoritàriament masculins. Què passa aquí? Hi ha un munt de factors i és llarg d'analitzar. No entraré ara en això però lo que sí que està clar, veient la situació actual, és que encara queda molt per assolir la igualtat a tots els nivells, que no el sexual evidentment, aquesta és la diferència que marca l'excel.lència del ser persona.

He vist un programa on hi havien 5 dones per parlar de la data del 8 de març com a dia internacional de la dona. En lo que han coincidit és en dir que hi haurà realment igualtat quan ja no hi hagi un dia de la dona, de la mateixa manera que no hi ha un dia de l'home. Al nostre poble gràcies a.... natros mateixos no es fa la festa de la dona, que realment era i on es fa és, la festa dels homes. Tampoc es fa això d'alcaldessa per un dia. A Paüls el dia de la dona són els 365 dies de l'any igual que el dia de l'home, dels joves, iaios. Som tots persones i tots necessitem seguir sent-ho tot l'any. Però si seriosament es celebra el dia 8 de març com a dia de la dona en el sentit de que queda molt per fer i és una reivindicació, d'acord, acceptat, tot i que a mi em costa perquè la idea és la dels 365 però bé....

També queda molt per fer per l'objectivitat i veritat, per tant també s'hi hauria de dedicar un dia a l'any, encara que segueixo pensant que aquesta és una feina de cada dia i és que si les les persones vivim els 365 dies de l'any i ens hem de preocupar per les mancances que hi ha cada dia respecte a la gana, pobresa, sexe, raça...els diaris surten si no cada dia tots, si mensualment, setmanalment i en un setmanari el de l'ebre que surt tots els divendres es posa en boca de persones coses que no han dit. I això és bastant greu. Em van fer l'entrevista com a alcaldable, tant a la tele, com a la ràdio i ells n'extrreuen una crònica que publiquen al seu diari. Em posen entre cometes, això vol dir que ho he dit literalment, alguna cosa que he dit sobre Tivenys. Ni la tele ni a la ràdio he nombrat aquest poble, precisament vull que el govern es preocupi més pels pobles petits siguin del color que siguin. La persona que ha fet la crònica té una miqueeeeeeta de mala intenció, bé, pot ser que .... no se m'acudeix el què... potser no hi sent bé i a d'anar a l'otorrinolaringólogo. No era una cançó? Potser també li hem de dedicar un dia. Una cosa tan simple i que pot crear mal rotllo entre dos pobles. Això no es fa, no està bé.

El otorrino laringólogo… No me’n recordó del que segueix però ens ho passàvem molt bé ballant-la. Cap de setmana de Carnestooooltes, igual ens la posen, a passar-mos-ho bé i si algú vol que tinguem mal rotllo és el seu problema. La gent de Paüls, hem tirat i seguim endavant i natros el que fem ho fem per a TOTS.

1 comentari:

  1. Tinc la sensació de que l'Ebre és l'informatiu més sectari de tots els informatius que es fan i es desfan!!!

    ResponElimina