diumenge, 20 de febrer del 2011

Comunitat Valenciana i Paüls

Vaig estar vivint a Elx i vèiem TV3, era un dels lligams que ens mantenien en contacte amb el nostre país. Al cap d'un temps es va deixar d'emetre a la província d'Alacant, ens va tocar la moral però TV3 és de Catalunya i la majoria de valencians, no tots, no volen saber res de Països Catalans, ni dels catalans, injust per als que pensen lo contrari, però és el seu... seva comunitat.

Catalunya té 946 pobles i des de tots, absolutament tots, s'han de veure les emissions públiques, les que depenen de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Tots els pobles són catalans, la gent de tots els pobles paga els impostos que li pertoquen igualment, per tant sí que tots tenim els nostres deures però també els nostres drets. De les Catalanes només veiem TV3

Ahir vaig estar parlant amb l'Alcalde d'Alfara de Carles, no som del mateix partit, però sempre he prioritzat Paüls per davant de tot i si he de defensar un interès del meu poble el defenso amb qui sigui. Haviem demanat i lluitat amb el govern anterior per rebre totes les emissions de la Corporació i així ens hem quedat. Ahir em deia Bartomeu que hi ha algun altre poble que està com natros. Ja ho sé, però no estem parlant dels valencians, els quals tenen les seves institucions  triades per ells. Tot i que des de Catalunya ens hem de manifestar pels que estimen la nostra llengua i país i, en aquest cas, Televisió.

Temps d'entrar el Delegat del Govern vaig anar a parlar-li dels temes de Paüls i la setmana següent vam tindre un reunió amb ell al nostre Ajuntament . Un dels temes tractats fou l'emissió de les cadenes catalanes amb la TDT. Li vam explicar que les d'Espanya les veiem totes i del nostre país només una, TV3. El govern de la Generalitat ens està tractant de Valencians o Castellans o francesos però amb inferioritat, perquè des d'alguns d'aquests territoris encara es veuen totes les catalanes. Aquesta setmana tinc una altra reunió centrada en aquest tema.

La gent de Paüls, del Godall, d'Alfara.... paguem els nostres impostos com tothom i som CATALANS!

3 comentaris:

 1. Tens tota la raó, si els valencians volen veure TV3, perfecte, hem de fer el que calgui per a que la puguin veure, però primer som nosaltres, tots i cadascun dels pobles de Catalunya, Paüls també. Ja ho sabia, però m'alegra saber que l'Ajuntament té present el tema i que farà el que calgui per a que puguem veure tots els canals de la nostra televisió.

  ResponElimina
 2. Vols dir que no mescles naps i cols? Què té a veure una cacicada (per dir-ho d'alguna manera) que afecta tot un país amb una simple priorització de recursos? Naturalment, els alcaldes afectats heu de fer pressió per tal d'aconseguir millors serveis (per això esteu, no?), però crec que no té res a veure amb el que passa al País Valencià.

  ResponElimina
 3. Tècnicament no té res a veure una cosa amb l'altra perquè els motius que el govern ens ha donat de no veure tots els canals catalans sempre han estar tècnics.

  L'altra cosa és que gent del govern, present i anterior, s'estan "preocupant" molt perquè des de València no es veuen les nostres cadenes i ho entenc. El que no entenc és que no els preocupi que des de dins de Catalunya tampoc es vegin. A més, els entrebancs tècnics poden deixar de ser-ho si hi ha voluntat política.
  Baix el meu punt de vista sí que té a veure una cosa amb l'altra, en la diferència que als polítics els queda molt bé expressar la seva opinió a favor de la Comunitat Valenciana i hi ha unes determinades parts de Catalunya que les ignoren.

  ResponElimina